ISO 45001 – For sikkerhed og sundhed

Sikkerhed og sundhed i fokus med ISO 45001

Vi er stolte over at være et af de få udførende epoxy og PU-gulvfirmaer i Danmark, der har opnået ISO 45001-certificering.

Dermed forpligter vi os til vores medarbejderes sikkerhed og sundhed.

ISO 45001 er en international standard, der sætter rammerne for et sundt og sikkert arbejdsmiljø.

Med denne certificering har vi forpligtet os til at skabe et system, der ikke blot opfylder lovgivningen. Vi optimerer også løbende vores procedurer for at minimere risici og sikre trivsel hos vores medarbejdere.

Certificeringen er dermed et bevis på vores dedikation til vores medarbejderes sundhed og sikkerhed. 

 

ISO 45001

Betydning for kunderne

Vores kunder kan være sikre på, at vi tager vores ansvar alvorligt, og at vi kontinuerligt arbejder på at forbedre arbejdsmiljøet for vores medarbejdere.

ISO 450001-certificeringen viser nemlig vores proaktive tilgang til sikkerhed, hvor vi identificerer potentielle farer og implementerer nødvendige foranstaltninger. 

Det vil sige, at vores medarbejdere arbejder under sikre og sunde forhold. Det er en vigtig faktor i forhold til at udføre epoxybelægninger og PU-gulve af høj kvalitet.

Vores kunder kan dermed have fuld tillid til, at vi udfører vores arbejde med det højeste niveau af ansvar og professionalisme.

ISO-certificeringen gavner også højkravskunder som fx medicinalbranchen, lufthavnen og miliæret.

Fysisk og psykisk arbejdsmiljø i fokus

ISO 45001 tager højde for en bred vifte af risici, der kan påvirke medarbejdernes trivsel og sikkerhed. Udover traditionelle arbejdsmiljørisici som fx tunge løft, så omfatter standarden også fysiske risici, såsom ensidigt gentaget arbejde og rygsmerter. 

Derudover er der de psykiske risici, som kan påvirke medarbejdernes mentale sundhed, herunder udbrændthed, chikane og mobning. 

Ved at adressere både de fysiske og psykiske aspekter af arbejdsmiljøet sikrer ISO 45001, at vi skaber en arbejdsplads, der beskytter vores medarbejdere på alle niveauer.

 

Certificeringen gavner vores medarbejdere

At opnå en ISO 45001-certificering er en proces, der kræver engagement og dedikation fra hele virksomheden.

Det er ikke nok blot at have gode intentioner. Certificeringen kræver, at vi kontinuerligt overvåger og forbedrer vores arbejdsmiljøledelsessystem – et system som er designet til at identificere og håndtere risici, der kan påvirke vores medarbejderes sundhed og sikkerhed.

Vi har indført klare målsætninger mht. at forbedre vores præstationer indenfor arbejdsmiljø. Disse mål overvåges og opdateres løbende, så vi altid arbejder mod at skabe de sikreste mulige arbejdsforhold. 

Vores tilgang inkluderer også at forebygge ulykker og hændelser, der kan påvirke både vores medarbejdere og andre, der arbejder i forbindelse med vores projekter.

Som en del af vores forpligtelse har vi også sørget for, at alle vores medarbejdere er informeret om potentielle risici, der kan være forbundet med arbejdet. 

Det sikrer, at de ikke blot er beskyttet, men også aktivt kan bidrage til at opretholde og forbedre arbejdsmiljøet.

 

Månedlige sikkerhedsindsatser

I det daglige arbejder vi aktivt med ISO 45001-certificeringen for at sikre, at standarden efterleves i hele organisationen. 

Det sker bl.a. via medarbejderinvolvering og månedlige sikkerhedsindsatser.

Hver måned samles alle medarbejdere for at gennemgå relevante aspekter af ISO 45001 fx eventuelle problematikker og “nærved-hændelser”. 

Der udvælges en ny medarbejder hver måned til at foretage sikkerhedsrundering på et udvalgt projekt, hvilket sikrer, at alle er en del af opfølgningen. 

Med adgang til vores arbejdsmiljøledelsessystem og tilhørende app har alle medarbejdere et fuldt overblik over virksomhedens processer og sikkerhedsinstruktioner samt mulighed for at rapportere hændelser. 

Thomas Merrild Jensen hjælper med vores arbejdsmiljø, hvor han også løbende opdaterer vores arbejdsmiljøsystem BMF Systems.

For at støtte medarbejdernes trivsel yderligere, har alle adgang til en coach, hvor de kan diskutere udfordringer og problemstillinger.

 

 

 

FN’s verdensmål og ISO 45001

ISO 45001-certificeringen rækker ud over blot at beskytte vores medarbejdere; den bidrager også til at opfylde FN’s verdensmål. 

For at opnå de 17 verdensmål kræver det engagement fra erhvervsliv, enkeltpersoner, industri og regeringer. 

Her spiller de internationalt anerkendte retningslinjer, ISO-standarderne, en vigtig rolle, da de er bygget på konsensus og skaber grundlag for hvilken retning en udvikling skal tage. Dermed muliggør standarderne, at de involverede parter trækker i samme retning.

Ifølge ISO (International Organization for Standardization), bidrager ISO 45001-standarden til følgende verdensmål: 3, 5, 8, 9, 10, 11 og 16.

Dvs at det bl.a. drejer sig målene om at fremme sundhed og trivsel, styrke ligestilling mellem kønnene, skabe anstændige jobs og fremme økonomisk vækst, fremme bæredygtig industri og mindske ulighed.

Vi ser det som vores ansvar at være en del af denne bevægelse, hvor virksomheder som vores spiller en nøglerolle i at skabe positive forandringer.

 

En kontinuerlig rejse mod forbedring

ISO 45001-certificeringen er ikke et slutpunkt, men en kontinuerlig proces. Vi er dedikerede til at sikre, at vi altid overholder de nyeste krav og standarder som epoxygulvfirma. 

Vores engagement sikrer ikke blot vores medarbejderes trivsel, men også at vi kan levere de bedste mulige gulvløsninger til vores kunder, for vi tror på, at et sikkert og sundt arbejdsmiljø er fundamentet for en succesfuld virksomhed.

ISO 45001-certificeringen er et symbol på denne holdning, og vi vil fortsat stræbe efter at være et forbillede mht. sikkerhed og sundhed i gulvbranchen – ikke kun på Sjælland, hvor vi udfører epoxy- og PU-belægning, men også på landsplan.

Få et tilbud

Hvis du har spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Det kan du gøre på telefon (+45) 22 39 00 75, mail info@neocoating.dk eller ved at udfylde vores kontaktformular. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Skriv til Maria fra administrationen

Vi udfører desværre ikke badeværelsesgulve og gulvprojekter under 20m2.

Book tid her

Book tid og besøg vores 500m2 showroom i Valby. Her kan du opleve vores flotte opstillede udvalg af PU-gulve og epoxygulve i fuld størrelse.