Bæredygtighed i fokus

EPD’er med ekstra værdi for kunderne

I en tid, hvor bæredygtighed er i fokus, står byggebranchen over for et stigende behov for at dokumentere og reducere miljøpåvirkningen af de materialer, der anvendes i byggeprojekter. Det gælder naturligvis også de valgte gulvløsninger.

EPD’er, Environmental Product Declarations, er en vigtig komponent i denne proces, da de giver detaljeret indsigt i et produkts miljømæssige aftryk gennem hele dets livscyklus. 

 

Brugervenlige EPD’er

Som EPI Danmark Partner er vi certificeret i brug af produkter fra EPI Group til PU- og epoxygulve med tilhørende EPD’er. 

EPI Group har taget initiativ til at udarbejde egne EPD’er, som er unikke og brugervenlige på den måde, at der leveres en samlet vurdering af hele gulvsystemet fremfor blot på produktniveau.

Dvs. at udregningerne er ud fra kvm og ikke kg. Det sparer tid i udregningen og giver en mere præcis vurdering af miljøpåvirkningen.

EPI Groups EPD’er er desuden bedre end den normale standard-EPD. Det placerer os bedre i markedet og styrker vores position som en ansvarlig aktør i gulvbranchen. 

Vigtigst af alt så skaber det ekstra værdi for vores kunders byggerier i forhold til bæredygtighed og samlet CO2-aftryk/carbon footprint. 

Hvad er EPD’er, og hvorfor er de vigtige?

En EPD er en objektiv rapport, der beskriver miljøpåvirkningen af et produkt baseret på en livscyklusvurdering (LCA).

Den dækker alle faser fra udvinding af råmateriale, produktion, transport og installation til brug og endelig bortskaffelse eller genanvendelse. 

EPD’er er baseret på standarder som ISO 14025, hvilket sikrer konsistens og pålidelighed i de oplysninger, der angives.

 

På forkant med bæredygtighed

Som udførende epoxygulvfirma og EPI Danmark Partner er vi glade for at være at være på forkant i forhold til at sikre reduktionen af CO2-udledningen. 

Det er muligt, fordi EPI Group har valgt at implementere EPD’er, før lovkravet slår igennem.

Derudover angiver EPI Groups EPD’er ikke blot miljøpåvirkningen af de enkelte produkter, men en samlet vurdering af det samlede gulvsystem, dvs. pr. kvm i stedet for kg. 

Det er en væsentlig fordel, når byggeprojekter skal kalkuleres. Hermed imødekommer vi vores kunder og den moderne byggebranche.

Ikke mindst er vi glade for at kunne imødegå de mange kunder og virksomheder, som vælger gulvløsninger baseret på deres miljøpåvirkning. 

Den dokumenterede information om gulvsystemernes miljøpåvirkning kan være afgørende for deres beslutningstagning, især i bæredygtighedsorienterede projekter.

 

Fordele for kunderne

Lang livscyklus og bedre produkter

Med EPI Groups EPD’er sikres, at vores fugefri gulvbelægninger i epoxy og PU (polyurethan) ikke blot lever op til de miljømæssige krav, men også opretholder høj kvalitet. 

EPD’er fungerer som en garanti for, at produkterne er testet og verificeret efter de strengeste standarder. 

For eksempel har vores PU-gulve, herunder PU designgulv, en levetid på op til 50 år og mulighed for farveskift og topcoat, hvilket gør det til en både langtidsholdbar og fleksibel gulvløsning.

 

Lavere ressourceforbrug

Eftersom EPI Groups EPD’er dækker hele gulvsystemet fremfor de enkelte produkter, er det langt nemmere for vores kunder at beregne en samlet vurdering af CO2-aftrykket pr. kvadratmeter. 

Det sparer ikke kun ressourcer, når der skal kalkuleres. Det er også nemmere at træffe mere bæredygtige valg.

 

Miljøstyring og optimering

EPD’er giver os mulighed for nøje at overvåge og reducere miljøpåvirkningen af vores gulve.

Ved at analysere livscyklusvurderingen kan vi identificere områder med stor miljøpåvirkning og tage målrettede skridt til at forbedre vores processer og materialer. 

Vores PU Blend og PU Solid produkter fx består af hele 80% planteolie. Hermed udnyttes en mere bæredygtig råvare, hvilket hjælper med at reducere CO2-aftrykket.

 

Gennemsigtighed og dokumentation

Byggebranchens kunder bliver i stigende grad bevidste om miljøpåvirkningen af de materialer, de vælger, og mange vælger produkter, der kan dokumentere bæredygtighed. 

EPD’er giver kunderne adgang til detaljerede, dokumenterede oplysninger om vores produkters miljøpåvirkning.

Det er især vigtigt for byggeri, hvor overholdelse af miljøstandarder og bæredygtighedscertificeringer som LEED, BREEAM eller DGNB er nødvendige. 

Med vores samlede EPD-beregning for gulvsystemet pr. kvm kan kunderne nemt forstå og vurdere det samlede CO2-aftryk uden at skulle lave mange enkelt beregninger.

 

Overholdelse af regler og standarder

For arkitekter og entreprenører, der skal opfylde strenge miljøkrav, gør vores EPD’er det nemt at vælge gulve, der opfylder specifikationerne. 

Det kan være en afgørende faktor i forhold til at opnå godkendelse for byggeprojekter eller deltage i offentlige udbud, der stiller krav til dokumenteret bæredygtighed.

 

Bidrag til bæredygtighedscertificeringer

Vores produkter, især med den nye samlede EPD-beregning på systemniveau, kan hjælpe kunderne med at opnå de nødvendige point i bæredygtighedscertificeringer. 

Det sikrer ikke blot overholdelse af regler, men bidrager også til en mere bæredygtig bygning.

 

Fremtiden for EPD’er i byggebranchen

EPD’er er ikke bare et nødvendigt dokument, men en strategi for at opnå en grønnere fremtid.

Hos Neo Coating A/S ønsker vi at levere gulve, der både er bæredygtige og af høj kvalitet. Hermed kan vi støtte vores kunder i at opnå deres bæredygtighedsmål.

Fra 2025 er byggebranchen forpligtet til at anvende mere detaljerede EPD’er til de enkelte produkter. Da vi bruger EPI-produkter, er vi allerede et skridt foran. 

 

Få et tilbud

Hvis du har spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Det kan du gøre på telefon (+45) 22 39 00 75, mail info@neocoating.dk eller ved at udfylde vores kontaktformular. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Skriv til Maria fra administrationen

Vi udfører desværre ikke badeværelsesgulve og gulvprojekter under 20m2.

Book tid her

Book tid og besøg vores 500m2 showroom i Valby. Her kan du opleve vores flotte opstillede udvalg af PU-gulve og epoxygulve i fuld størrelse.